sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Haasteita

Ehdottomasti suurin haaste työskentelyssä Ranskassa oli ranskan kieli. Ranskalaiset myös ajattelivat, että jonkun tutun kuuloisen sanan ymmärtäessäni olisin ymmärtänyt muutenkin heidän puhettaan. Jokainen kieli on sukua jollekin toiselle kielelle ja varsinkin ruokaa koskeva sanasto kuulostaa tunnistettavalta, jos sanat lausuu tarpeeksi hitaasti ja selkeästi, ja kuulija ymmärtää poistaa sanoista kummallisen korostuksen.
Itse työskentelyssä koin vaikeaksi sen, etten pystynyt työskentelmään itsenäisesti tai oma-aloitteisesti. Sain työtehtäviä yksi kerrallaan, enkä varsinkaan alussa edes tiennyt, mihin tarkoitukseen jotakin raaka-ainetta käsittelen. Kokanaisuuden hahmottaminen on minulle aina kaikessa tärkeää.
Koska työskentelin fine dining ravintolassa, oli lähes kaikki työ pikkutarkkaa, tasalaatuista ja näyttävää. Hävikin määrä raaka-aineiden käytössä oli suuri, kun vain joitakin osia esimerkiksi kasviksista käytettiin. Toki joitakin osia jatkokäytettiin vaikkapa soseisiin.
Kokkien työmoraali oli todella korkea, ja olen iloinen siitä, että sain välittömästi palautetta ja ohjeita, jos työn tulos ei ollut toivotunlaista. Varsinkin siivouksen suhteen he olivat todella tarkkoja! Oma paikka piti olla järjestyksessä koko työskentelyn ajan. Siinä kohtaa minulla on edelleen opeteltavaa...
Haasteista huolimatta, tai ehkä juuri siksi, erittäin antoisa ja opettavainen kokemus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti