maanantai 7. syyskuuta 2015

Kyökissä

Ravintola on fine dining ravintola. Alkuvalmisteluihin kuluu paljon aikaa ja pääsinkin heti ensitöikseni kuorimaan katkarapuja ja avaamaan hummerin jalkoja, jotka olivat aika karheita. Papujen kuorinta mustasi sormet ja siihen päälle sitruunan pilkkominen sai sormet kirveltämään.
Chef ei puhu ollenkaan englantia, muut keittiössä jotenkin, mutta eivät kovin hyvin.
Tarjoilijat ja hotellin vastaanotto puhuu hyvää englantia. Vaikka yhteistä kieltä ei ole paljon, hyvän ilmapiirin keittiössä tunnistaa. Kiireestä huolimatta kaikki ovat ystävällisä toisilleen ja siellä hullutellaan.
Enimmäkseen he puhuvat ranskaa ja olettavat minun oppivan sitä. Yhden työntekijän kanssa puhumme saksan ja englannin sekoitusta. Toinen osaa vähän italiaa. Kielellä ei ole väliä, kunhan ymmärtää ja tulee ymmärretyksi.
Chefin lisäksi keittiössä työskentelee "apuchef", apukokki, kylmäkkö, jälkiruokiin erikoistunut kokki, sekä näiden vuorottelija ja lisäksi minä, kokkiopiskelija. Kerrallaan on kolme-neljä työntekijää työvuorossa.
Loppuviikosta pääsin  valmistamaan alkupaloja toisen kokin apuna alkuvalmistelujen lisäksi.



















Tarjoilijat tiskaavat asiakkaiden astiat koneessa, mutta  astiat pestään käsin. Toimeettomana ei tarvitse koskaan olla. Jos osoitetut työt on tehty, eikä uutta ole ehditty antaa, aina voi tiskata. Lattiat pestään molempien työvuorojen päätteeksi.

2 kommenttia:

  1. Kotvan etsin blogia ja löytyihän se! Upeita kuvia! Kerro lisää ravintolasta. Mitä kaikkea oletkaan tehnyt !

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista