torstai 10. syyskuuta 2015

Misa-en-place

Aurinkokuivattujen tomaattien valmistus
Granaattiomenat
Paljon erilaisten raaka-ai
Latva-artisokka
neiden esikäsittelyä on ollut työn alla. Ensimmäisen kerran uuden asian edessä ranskan polotusta kuunnellessa tuntee itsensä ajoittain todella tyhmäksi, kun ei tiedä mihin tarkoitukseen raaka-ainetta tullaan käyttämään. Kiireessä tuntuu, että keittiöväki unohtaa vähäisenkin kielitaitonsa. Kun asiat alkavat toistumaan ja näkee tai tekee valmiita annoksia, on jo helpompi työskennellä. Kolmea alkuruokaa ja yhtä jälkiruokaa olen päässyt tekemään, mikä on jo aika paljon siihen nähden, millä intohimolla kokit omaan työhönsä suhtautuvat.
Omia veitsiäni en ottanut mukaan, koska se olisi aiheuttanut lisäselvityksiä lentokentällä. Se oli virhe! Tuntuu kuin joutuisin heidän puolisoaan lainaamaan...

Appelsiinikakkua
Olen ajatellut Suomessa työskennelleeni kiireessä, olevani nopea käänteissäni, kärsimätönkin. Mutta täällä jään todella jalkoihin ja tunnen itseni hitaaksi. Työtahti on hirmuinen ja päivät venyvät joka päivä yli työajan. Täällä ei kaihdeta työssäoppijalle teetettävän kymmentuntisia päiviä. Työskentely on silti mukavaa ja uutta oppia tulee joka päivä!

Sen voin suomalaisten ja yleensäkin pohjoismaalaisten kunniaksi lukea, että me emme koskaan puhuisi pelkkää suomea, jos meillä on sitä taitamaton henkilö seurassamme. Syömme henkilökunnan kesken molemmissa työvuoroissa ja he puhuvat pelkkää ranskaa. Englantia osaavat kyllä vastaavat ystävällisesti minulle, mutta vaihtavat heti takaisin ranskaan. En siis muuta ennakkokäsitystäni ranskalaisista siinä suhteessa.

tomaattia, mozzarellaa, oliivia, pestoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti