tiistai 15. syyskuuta 2015

Keittiössä

Sää viileni selkeästi syyskuun puolessa välissä. Kun vielä viime viikolla rannalla oli aurinkoisina päivinä paahteista, niin nyt meren läheisyys alkaa tuntua viileältä. Paikalliset pukeutuvat ohuisiin toppatakkeihin, jollaisen minäkin ostin itselleni syksyn kotona kohdatakseni.
Maanantai oli ensimmäisen kerran rauhallisempaa keittiössä, kun lounasaikaan asiakkaita ei ollut enää jonoksi asti. Muulloinkin toki viikonloppua kohti on vilkastunut, mutta syksy alkaa selvästi tännekin saapumaan. Eilen paikallisen kokkikoulun edustaja kävi tapaamassa minua. Ontuva keskustelu käytiin saksaksi, mutta asiat tulivat selviksi.
Tänään tapasin ensimmäisen kerran suomalaisia melkein kolmeen viikkoon. Olivat bussilla Normandian kierroksella.
Keittiössä olen edelleen enimmäkseni esivalmistellut kasviksia, vihanneksia ja hedelmiä. Kun meillä liemijuureksiin kuuluu purjo, porkkana, palsternakka, sipuli ja selleri, niin täällä ne ovat purjo, porkkana, sipuli ja fenkoli. Italiassa ne olivat porkkana, varsiselleri, sipuli ja tomaatti. Makuja on monia, mutta pääasia että makua on.
Täällä lähes kaikki saapuu keittiöön kokonaisina, myös kanat ja kalkkunat. Sain tänään chefiltä "ylennyksen" ja pääsin lihan leikkaajaksi erottelemaan kalkkunan koivista luut ja tekemään niistä leikkeitä.
Niin, ja eilen chef jakoi tipit henkilökunnan kesken. Myös minä sain osuuteni, tuntui oikein mukavalta.

Paloittelua

Kalkkunan luiden leikkuutta

Hunaja-kademummaporkkanat vakuumiin

1 kommentti:

  1. mihinköhän nämä kommentit katoavat :)
    Huikee on ollut matka ja oppimisen into!

    VastaaPoista