sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Pariisin kautta kotiin

Tein sen verran työpäiviä ja -tunteja etukäteen kasaan, että pääsin lähtemään pari päivää aiemmin kotimatkalle. Varasin netistä lipun Pariisin aamujunaan ja hotellin Latinalaisesta korttelista.
Vaikka Pariisin metrokartta on aika moninainen, niin sen avulla on todella helppo liikkua, kunhan vain muistaa katsoa päätepysäkin, ettei lähde väärään suuntaan.Vuorokauden metrolipulla (7€) ehdin käymään todella monessa paikassa.

Aloitin Orsayn ja l`Orangerin museoista, joissa on esillä Monet´a, van Gohgia, Cezannea...

Varsinkin Monet´n pyöreisiin saleihin sijoitetut valtavat Lumme-taulut tekivät vaikutuksen.

Pariisi ilman Riemukaarta ja Eiffeliä ei kai Pariisi olekaan, suuntasin siis sinne.

Illallista söin "kotikulmillani" Latinalaisessa korttelissa vanhassa perinteikkäässä bistrotyyppisessä ravintolassa. Yksin syöminen on vähän tylsää ja varsinkin ranskassa lähes kummallista.

Koko reissun hämmentävin tilanne syntyi aamulla hotellissa, kun jäin huoneeni kylpyhuoneeseen lukkojen taa. En edes tiedä miksi laitoin oven lukkoon, koska olin yksin huoneessa, mutta eipä tullut ainakaa mieleen, että lukko saattaisi hajota. Vähän aikaa yritin lukkoa avata, mutta koska mitään ei tapahtunut, aloin koputtelemaan oveen. Vähän kovempi jyskytys sai jo aikaan sen, että joku jyskytti jossain takaisin. Lopulta joku tuli myös oveni taa ja sain kerrotua olevni jumissa lukkojen takana. Italialaisrouva huuteli minulle menevänsä hakemaan apua. Aikansa oven parissa puuhattuaa ja lukon rikottuaan hotellin henkilökunta sai oven auki. Onneksi oli varhainen aamu ja hotellin asukkaat vielä paikalla. Muuten olisi saattanut jäädä Louvre, Notre Dame ja Sainte Chapelle näkemättä.



Sainte Chapelle, 1200-luvulta
Musee de Louvre, Pyramid


La Joconde, da Vinci,1503

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti